Mopedguides

Her vil vi hjelpe deg i gang med skruing på din moped. Ikke alle har like mye erfaring og en plass må man starte. Vi ønsker å gjøre dette lettere. Her vil du finne ulike instruksjoner, blandingstabell av olje,  med mer. Siden oppdateres jevnlig. Bruk innholdsfortegnelsen nedenfor for å finne enklere fram.

Finn enkelt fram!

Grunnleggende kunnskap

Her forklarer vi alt innenfor grunnleggende info om kjøp, bruk og pleie av din moped, hvordan øke effekt osv.

Kjøp av rett moped

Før du kan begynne å ha det morro er det lurt å kjøpe rett sykkel! Vi kan anbefale sykler som Aprilia, Derbi, Gilera, Beta, Yamaha. Dette er sykler som er av høy kvalitet, og grunnet det store markedet med reservedeler får du enkelt tak i nye deler til sykkelen din.  Til disse syklene får du enkelt tak i trimdeler og annet tilbehør du måtte trenge. 

Kjøper du en brukt moped, er det lurt å ta en god titt over hele sykkelen og sørge for at den er trafikksikker. Ulempen med brukt er at du aldri vet hvordan den har blitt behandlet i sitt tidligere liv.

Når du har fått tak i en moped, merker du fort at det ikke er særlig med fart i dem originalt. Det å kjøre 45 km/t blir fort slitsomt og gjerne ikke så gøy for de fleste av oss. Da velger mange å ta det neste steget for å få litt mer effekt. OBS: Mer effekt betyr ikke nødvendigvis ikke vei-lovlig.

Det første steget du kan gjøre er å installere et effektanlegg. Effektanlegg som sitter med plombering i, er ofte E-Merket. Dette vil si at de er godkjent for veibruk. Et effektanlegg sørger for bedre pusting i motor, men det betyr ikke likevel bedre toppfart. Ved bytte til effektanlegg, anbefaler vi ca 10% større dyse. En forskjell du vil merke med effektanlegg, er at du gjerne får bedre bunndrag. Dette vil være en stor fordel i mange tilfeller. Du vil ha bedre drag opp bakker, slik at du unngår å miste all fart ved en mot bakke.

Du merker etterhvert at du ønsker hakket mer effekt igjen, dette er mulig uten store kostnader og jobb. Da kan du fjerne plombering i eksos. Ikke vei-lovlig lengre, men eneste måten å øke effekt. Øk da igjen til ca 10% større dyse.

Mer info kommer.

Blandingsforhold

Her finner du et dokument til gratis nedlastning slik at du blander rett mengde olje i bensin. 

Instruksjoner

Her vil vi dele ulike instruksjoner som vil hjelpe deg mens du jobber på din sykkel! Dette har vi gjort for å gjøre det lettere for deg å komme i gang om du ikke er så erfaren.